De verkiezing

Ook dit jaar vindt de verkiezing van de Hilversumse Onderneming van het Jaar plaats. Alle inwoners van Hilversum kunnen nu lokale ondernemingen nomineren voor deze prijs. De genomineerden strijden in een online verkiezing om de Rabobank Business Award.

Naast publieksprijs nu ook een juryprijs
Dit jaar voor het eerst is er naar de publieksprijs ook een juryprijs in het leven geroepen. Dit is de 'Stadsfonds Hilversum Award' die zal worden uitgereikt aan een uitzonderlijke onderneming, die door het grote publiek (misschien) niet is opgemerkt maar wel door de vakjury van ingewijden en mede-ondernemers!


Achtergrond
De verkiezing Hilversumse Onderneming van het Jaar is een initiatief van de gemeente Hilversum, Rabobank Gooi en Vechtstreek en de BV Hilversum. Deze verkiezing heeft als doel een belangrijke verbindende factor te zijn in de economische regio Hilversum en de doelen van onderwijs, (semi-) overheden en het bedrijfsleven te verenigen. De jaarlijks uitgereikte Rabobank Business Award reflecteert de passie voor en de trots op goed ondernemerschap. Het draagt daarmee concreet bij aan de stimulering van de regio. De Rabobank is trots dat zij haar naam mag verbinden aan deze prijs. De kick-off van de verkiezing vond plaats op 23  juni 2017 tijdens Hilversum Alive.


Nomineren
Er kan inmiddels niet meer genomineerd worden. De nominatiefase van de verkiezing stond open voor iedere onderneming die voldoet aan de volgende voorwaarden:

  1. De onderneming heeft een vestiging binnen de gemeentegrenzen van Hilversum;
  2. De onderneming moet zijn bestaan bewezen hebben en is daarom minimaal drie jaar oud;
  3. De onderneming is juridisch een onderneming (waarbij iedere ondernemingsvorm is toegestaan);
  4. Mag het afgelopen 2 jaar geen finale kandidaat zijn geweest voor de verkiezing van Onderneming van het Jaar.

Ondernemingen die voldoen aan de criteria gesteld onder punt 1. konden zich zowel zelf kandidaat stellen als door anderen aangemeld worden als kandidaat voor de verkiezing. Van de ingediende ondernemingen bepaalde een commissie of een ondernemer daadwerkelijk genomineerd wordt. Criteria voor de nominatie Hilversumse Onderneming van het Jaar zijn:

  1. Innovatief bedrijfsconcept en ondernemersvisie;
  2. Gezonde financiële huishouding;
  3. Solide imago in de branche en in regio Hilversum;
  4. Duurzaam beleid t.a.v medewerkers, omgeving en milieu;
  5. Duidelijke band met de gemeente Hilversum.


Stemperiode van 1 november 2017 tot en met 13 december 2017
De verkiezing draait volledig om het meeste aantal stemmen. Er is 1 stemronde van 1 november 2017 tot en met 13 december 2017. Daarnaast wordt gevraagd naar een motivatie waarom men op deze onderneming stemt. Vanaf de derde stemweek valt wekelijks de onderneming met de minste stemmen af.


Gratis promotiemateriaal
Laat weten dat u genomineerd bent en roep iedereen op om vanaf 1 november 2017 te stemmen. Maak daarbij gebruik van het gratis promotiemateriaal dat hier klaar staat.


Award Uitreiking; 9 januari 2018
De onderneming met de meeste unieke stemmen wint uiteindelijk de Rabobank Business Award. Deze award wordt uitgereikt tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Hilversum. Deze vindt plaats op 9 januari 2018 in de Vituskerk (tegenover Theater Gooiland).


Tussenstanden
Tijdens de verkiezing wordt wekelijks een tussenstand gepubliceerd. Tussenstanden zijn straks op deze pagina te vinden. 


Contact opnemen?
Heeft u vragen of iets interessants te melden met betrekking tot de verkiezing? Neem dan contact met ons op.  Volg ook het Twitter- en Facebookaccount van de verkiezing.

MBL_facebook_icon_grijs
MBL_twitter_icon_grijs
rabobank-logo
Logo_hilversum
Logo_gemeente
Stadsfonds Hilversum
VoteCompany_klein